Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

DIY: dromenvanger ♥

Hoi girls!
Hier even een berichtje vanuit Cadzand! Ik ben dus in Nederland aan zee, en het is hier echt gezellig en leuk. Yay. Vandaag heb ik een DIY voor jullie - een erg leuke vind ik zelf. Hoe maak je nu zelf een dromenvanger? Sommigen zeggen dat het heftige dromen en nachtmerries tegengaat. Of je er nu in gelooft of niet, ik vind dromenvangers er superleuk uitzien dus is het zeker de moeite waard om er ééntje te proberen maken! Je kunt hem helemaal maken zoals jij hem mooi vind... En het is supermakkelijk om te maken en heel goedkoop. Lees je mee?
Tumblr
Bron
Wat heb je nodig?
* Een schaar
* Wol in je favoriete kleuren
* Een wilgentak of een stuk ijzerdraad
* Schelpen, kraaltjes of andere versierseltjes
* Veren
* Een kniptang
* Plakband
dreamcatchers | via Tumblr
Bron
Hoe ga je te werk?
1) Knip de wilgentak af en maak er een soort ring van - op de grootte van hoe je je dromenvanger wil. Gebruik plakband om de ring van wilgentak in zijn vorm te houden. Je kunt ook ijzerdraad gebruiken en daar een cirkeltje van maken.
2) Dan ga je de wol om de ring van wilgentak of ijzerdraad wikkelen. Je kan kiezen of je dit in één kleur doet, of in allerlei verschillende kleuren. Zorg er wel voor dat de wol goed strak zit!
3) Als de wol de ring helemaal bedekt, knoop je de wol vast en knip je de uiteinden af.
4) Kies een kleur wol - jouw eigen keuze - voor het web. Maak eerst de woldraad vast aan de ring. Daarna ga je met de woldraad naar de overkant van de ring. Wikkel de woldraad een paar keer strak om de ring heen, en ga weer naar een andere kant. Hiermee heb je ook je eigen keuze - doe je alles in dezelfde kleur of kies je voor vele verschillende kleurtjes voor een vrolijk effect?
5) Aan de draden in het web kun je ook versierseltje vastmaken, zoals een paar mooie kralen of schelpjes... Of al wat je zelf nog kunt bedenken.
6) Kies nog een kleur wol en knoop een draadje vast aan de ring. Aan deze draad knoop je veertjes of schelpen ter versiering. Je kunt ook meerdere draadjes vastmaken aan de ring...
7) Tenslotte knoop je nog een touwtje aan je dromenvanger om hem op te hangen. Wat een prachtige dromenvanger!
Dreamcatcher | via Facebook
Bron
TIP: Je kan je dromenvanger in je kamer ophangen, maar als je een kleinere versie maakt kan je hem ook aan een langer touwtje hangen en als ketting gebruiken! Supermooi vind ik dat!
Favim.com
Bron
Persoonlijk vind ik deze DIY erg leuk, ga jij hem ook proberen?
Gros Bisous Xx <3<3

No comments:

Post a Comment